KøgeBugtPåBanen9

Køge Bugt - et projekt om Danmarks største byplan

Køge Bugt på Banen

Køge Bugt på Banen er lavet af Greve Museum i samarbejde med Forstadsmuseet i Hvidovre.

Modernismens største byplanlægningsprojekt ligger langs Køge Bugt. Fra Hvidovre Kommune i nord til Solrød Kommune i syd blev der med Køge Bugt-loven som grundlag planlagt ti nye byer til det voksende Storkøbenhavns voksende befolkning.

Forstadsmuseet og Greve Museum har dokumenteret byernes historie og nutid. De to museer har beskrevet og nytolket tilblivelsesprocesserne og gennemført samtidsdokumentation, som forholder sig til, hvordan modernismens planlagte byer fungerer som hjemsted for dagens befolkning.

Museerne har kvalificeret historien om de ofte udskældte byer fra modernismens tid. Efter 2. verdenskrig var der stor bolignød i København, og det skulle bl.a. afhjælpes med nye boliger langs Køge Bugt til 150.000 mennesker. Resultatet blev den største byplan i Danmarks historie med ti nye bysamfund bygget op omkring en ny S-bane.

Selvom udgangspunktet var én fælles byplan, udformede de enkelte kommuner dog byerne forskelligt med udgangspunkt i forventede behov og politiske holdninger. Med Køge Bugt på Banen viser vi mangfoldigheden både i de enkelte bydele og forskellene fra kommune til kommune. Køge Bugt på Banen sætter på fokus på de positive historier fra Køge Bugt-byerne.

 

Ved spørgsmål kan du kontakte Forstadsmuseet på 36 34 00 30 eller Greve Museum på 43 40 40 36.