Greve bio

Greves første biograf

Greves første biograf

Greve Badehotel havde mange besøgende fra København. De efterspurgte på et tidspunkt en biograf i Greve - og selvfølgelig kunne søstrene Sigrid og Tove Andersen også efterkomme dette behov. 17. juni 1937 indviede de deres nyopførte biografsal i forlængelse af badehotellet.

En biograf og filmoperatør bliver til

Udover filmvisning blev biografen også brugt til foreningsmøder, høstballer, revyer og dilletantstykker. I 1947 besluttede søstrene sig for at hellige sig film, og opførte en selvstændig biografbygning længere oppe ad Strandvejen.

Sigrid blev desuden Danmarks første kvindelige filmoperatør. Selvfølgelig måtte der interviews til, når en kvinde gik mændene i bedene og journalisternes spørgsmål var temmelig fokuserede på netop kønnet:

"Er mekanismen ikke svær at forstå for en kvinde?", var f.eks. et af spørgsmålene, hvortil Sigrid svarede:

"Næh, jeg har altid haft anlæg for mekanik. Det var værre med det elektriske, det var jeg bange for, og er det for øvrigt endnu, man kan få nogle modbydelige stød."

"Blev de ikke drillet som eneste kvindelige operatøraspirant?"

"Jo - men det tog jeg ikke så højtideligt, jeg har altid været vant til at være 'mand i huset', og jeg er blevet drillet lige fra dengang, hvor jeg var den eneste herhjemme, der gik i lange bukser, det var ikke for at være krukket, men udelukkende af praktiske hensyn."