Deblaadjaevle_topbillede

Også kendt som Grevinderne på badehotellet

Den 1. juli 1934 overtog Sigrid og Tove Andersen Greve Badehotel, og ingen kunne da vide, hvilken betydning de to ikke helt almindelige piger skulle få for egnen. Pigerne var blevet kendt som ' De blå djævle'. De var døtre af kromanden fra Røde Vejrmølle Kro og havde ved at hjælpe faderen i kroen tjent så mange penge, at de kunne købe sig en Harley Davidson.

"Den kostede 750 kr. og vi kunne dårligt nå ned på jorden med fødderne" fortalte en af søstrene.

På en Parisertur købte de to unge piger et par himmelblå regnfrakker og orange alpehuer, og de gjorde opsigt, når de kom drønende på deres motorcykel. "Vi var rå dengang. De kaldte os 'De blå djævle'. Havde det været i dag havde vi nok været sådan nogle anderumper", fortalte Sigrid i et interview i 1993.

Pigerne blev genstand for megen avisomtale, da de deltog i Danmarks første motorcykelløb for damer i 1926. De var da 22 og 23 år. Der var dengang kun tre kvinder, der som Sigrid og Tove selv kørte motorcyklen, de fleste sad med i sidevognen. Der var 42 deltagere. Sigrid og Tove vandt, så det var landskendte piger, der slog sig ned på Badehotellet.