Aktiestykket ved Greve Strandvej
Der var engang, hvor alle gårdejere i Greve ejede en bid af stranden langs Greves kyst. Strandlodderne blev solgt til Københavnere som sommerhusgrunde, men er siden tilbagekøbt af Greveborgere. I dag ejer beboere fra Greve Landsby en strandlod sammen ved Greve Strandvej.


Granhaugen
Har du nogensinde tænkt over, hvordan Granhaugen for enden af Greve Centervej fik sit navn? Vi har endnu engang været ude med arkivar Mikkel Hansen Stage for at lære mere om vores spændende lokalhistorie.

 

Greve Badehotel
Sigrid og Tove Andersen var to af datidens helt skrappe iværksættere her i Greve. Det var nemlig ikke to helt almindelige kvinder, der i 1934 overtog Greve Badehotel og med hoteldrift, danseskole og Greves første biograf satte kulør på Greves bybillede.

 

Hundige Camping
Tænk engang, i Greve ligger Danmarks ældste campingplads. Men det har ikke været uden problemer at være frontløber for campinglivet i Danmark. Så her fortæller Mikkel fra Greve Museum om glæder og intriger på Hundige Camping.

 

Mosede Fort
Mikkel fra Greve Museum fortæller her om fortets funktion under første verdenskrig, og om hvordan det lykkedes en dansk spion under kodenavn ”Z” at få fingre i de tyske angrebsplaner. Planen var at landsætte tyske tropper lige her ved Mosede Strand.


Mosede Forts artilleri
Greve ville have været første offer, hvis Danmark var blevet angrebet under første verdenskrig. Sådan gik det heldigvis ikke til, men Mosede Fort var selvfølgelig klar og i konstant beredskab. Mikkel fra Greve Museum fortæller her om fortets helt tunge skyts.Mosede Forts Luftværn

Mosede Forts hurtigskydende stålkanoner blev placeret ned langs stranden, og ikke på fortet under første verdenskrig. Mikkel fra Greve Museum​ fortæller her, hvorfor hærens overkommando valgte den strategi.

 


Mosede Havn
Der var engang en travl havn, hvor fiskerne landede tonsvis af ål, sild og hornfisk, passagerskibe sejlede i rutefart til København og store skibe lastede og lossede gods. Hør arkivar Mikkel Hansen Stage fortælle historien om et af Greves hyggeligste steder.


Villa Olsbæk
Kender du Villa Olsbæk? Villa Olsbæk er en del af Greves kulturarv og ligger helt pragtfuldt ved Greves kyst. Villaen blev bygget af grosserer Bonne, også kendt som ”den tossede Københavner", der opkøbte de fleste strandlodder langs Greve strand. Mikkel fra Greve Museum fortæller her om "verdensmanden" Bonne.