Hvem sagde broderi udstilling

 Vises fra d. 3. oktober til d. 30. december 

Nye broderieksperimenter på Greve Museum

Et tilfældigt møde i 2013 mellem tre kunsthåndværkere har nu ført til en ny særudstilling på Greve Museum. Kom og oplev resultatet af et kreativt samarbejde mellem en brodøse, en væver og en strikkekunstner, når Greve Museum viser udstillingen ”Hvem sagde broderi”?

Broderi er ikke bare korssting og fine afslutninger
Gennem en periode på fire år har de tre kunsthåndværkere Jytte Harboesgaard, Lisbeth Degn og Mai-Britt Bille arbejdet på et fælles broderiprojekt. De har konstant givet sig selv og hinanden nye udfordringer og opgaver for netop at udforske, hvad det er, broderiet kan bruges til. Resultatet af deres samarbejde kan opleves i udstillingen Hvem sagde broderi? på Greve Museum fra tirsdag d. 3. oktober og året ud.

Plejer er død og det er min stramajpude også!
Jytte Harboesgaard, som er den af de tre kunsthåndværkere, som har broderet i længst tid, fortæller, at hun bliver inspireret fra andre dele af tekstil-kunstens verden, og det er netop, hvad hun blev, da hun inviterede strikkekunstner Lisbeth Degn og væver Mai-Britt Bille med i projektet, hvor broderi er nøgleordet. Mange kan måske tænke, at der er mange regler for, hvordan man bør brodere, men spørger man de tre kunsthåndværkere, så er ”plejer” død, og regler er til for at blive brudt. Dog havde de alligevel brug for at opstille nogle regler, når de skulle brodere og derfor opstillede de en række dogmer, som de skulle brodere efter – altså et fælles oplæg for de kommende broderier. Udstillingen byder på et væld af farver, former, sting og fantasifulde fortolkninger af, hvordan et broderi kan se ud. I udstillingsperioden er det også muligt at melde sig til workshops og rundvisninger på udvalgte dage og lære tips og tricks fra de kyndige brodøser.


Praktiske oplysninger
Udstillingen vises fra den 3. oktober til d. 30. december 2017. Der er fri entré til udstillingen.