Klædt på

23. april - 20. oktober 2013

"Klæder skaber folk", siger man. I udstillingen spørger vi hvordan? Her trækkes linjer fra fortidens bondeklæder til nutidens hængerøve og fortælles om, hvordan vi med vores påklædning kan sende signaler om alt fra vores politiske ståsted og holdninger til vores sociale status.

Udstillingen fortæller om, hvordan måden, man klæder sig på, både afhænger af den situation, tøjet bliver båret i, og af den identitet, man ønsker at udtrykke med sit tøj.

I museets hall kan du se enkelte sæt tøj, som på hver sin måde gemmer på personlige historier og minder. I udstillingslokalet på 1. sal, kan du bl.a. stifte bekendtskab med bondens traditionelle hedebodragt, en ceremonidragt fra Greves italienske venskabsby Greve, Kamal Qureshis pakistanske festdragt, Jytte Hildens cykelshorts og Hip-hop’ernes og gangsternes hængerøve.

Du kan se nye sider af dig selv i det store klædeskab, hvor du kan klæde dig ud i alt fra brandmandsdragt til dansekjole. Du kan også sætte dig til rette og læse i lidt udvalgt litteratur om beklædning. For det yngre publikum er der også mulighed for at farvelægge nogle flotte tegninger af tøj, som man brugte i 1800-tallet på hedeboegnen, og klippe en påklædningsdukke og tøj ud, som du kan tage med hjem efter besøget.

De store fotoannere samt grundidéen bag udstillingen er produceret af Museum Amager, hvorfra en del af de udstillede genstande også er lånt. Greve Museum har herefter omformet udstillingen, så den passer til de mange genstande og fotos fra Greve Museums egen samling.