Mogens Nørgård 3lille (1)

At se og opleve det oversete

Udstillingen viser nutidige malerier udført af Mogens Nørgård, der i de seneste 15 år har boet og malet i Greve. Mogens Nørgård er uddannet på det kongelige danske kunstakademi og er medlem af Corner sammenslutningen.


Busstoppested ved Greve station – 2011

Oversete motiver

Mogens Nørgård er interesseret i det hverdagsagtige, det upåagtede – det man passerer forbi og ikke opfatter som noget, der fortjener opmærksomhed. En nabo kom en dag forbi, hvor Mogens Nørgård sad i rabatten og malede krydset ved Johanneskirken, og hun undrede sig over, at han valgte at male sådan et kedeligt motiv, når der nu var så mange smukke motiver ved stranden. Men for ham var det jo netop det, der var pointen: At se og opleve det oversete.

Motorvej og skovsti

Motiverne på malerierne, der kan ses på Greve Museum til udgangen af året, spænder vidt. Der er motorvej, busstoppested, viadukter og vejkryds, som de fleste af os passerer i løbet af en helt almindelig hverdag. Efterårstræ, skovsti og bæk er også nogle af de motiver, der kan opleves i udstillingen. 

Detaljeret nyrealistisk

Mogens Nørgård flyttede sammen med sin kone til Greve i 1997. Han underviste dengang i billedkunst på Greve Gymnasium og malede på det tidspunkt billeder, der primært var abstrakte.

Efter i en årrække at have arbejdet med det abstrakte fik Mogens Nørgård imidlertid lyst til at vende tilbage til et detaljeret nyrealistisk udtryk, som han tidligere havde beskæftiget sig med. Han begyndte at arbejdede med et konkret motiv foran sig, og det resulterede i nogle malerier med motiver fra Greve.