Vises i museets hall fra 9/11 2019 til 5/1 2020

"Trækheste og pyntetråde" er et værk skabt med udgangspunkt i syv vævede baner i hver sin væveteknik, som giver et indblik i nogle af vævefagets mange facetter, både for nybegynderen og det trænede væverblik. Vævning er en komplekst tekstilteknik, hvor den mindste ændring i garnets placering eller tykkelse kan ændre materialets udtryk og brugsmuligheder. Vi ønsker, at vise hvordan de forskellige teknikker kan bruges til vidt forskellige tekstiler og brugssituationer, og derved åbne op for vævefagets uanede muligheder.

På udstillingen vil der være mulighed for at dykke ned i bindingstegninger, håndværket, mærke materialer og nærstudere teknikken, samt at få et indblik i Væveskolen i Greves arbejdsmetoder.

Udstillingens indhold og de vævede baner er diskuteret, udviklet, besluttet og vævet af kursisterne på Væveskolen i Greve.

Udstillingsåbningen foregår allerede fredag d. 8. november kl. 15, hvor Tekstilekspert og vævelærer Tove Engelhardt Mathiassen, som er museumsinspektør i Den Gamle By vil åbne udstillingen. (Tilmelding senest d. 4/11 pr. mail til museum@greve.dk)

Læs mere om særarrangementer i forbindelse med udstillingen ved at klikke på bannerne til højre på siden