Brodøsens Værksted Eksempel 3

Udstillingen vises fra 28. november 2020 til 2. maj 2021

Husker du foråret 2020? Dengang en flagermus i Kina og en fløjte i en østrigsk skibar fik hovedrollerne i fortællingen om, hvordan virus kan sprede sig. Dengang hele Danmark knuselskede Søren Brostrøm fra Sundhedsstyrelsen, og medierne gik amok, da spørgsmålet om sex blev diskuteret på pressemøder. Da den amerikanske præsident luftede idéen om, at man måske kunne angribe coronavirus ved at sprøjte et desinficerende middel ind i kroppen? 

Foråret bød på hjemsendelse, karantæne og en verdensomspændende pandemi, som verden stadig kæmper med – også nu, hvor forår er blevet til efterår. Et efterår, hvor mundbind er blevet en fast følgesvend på togturen, hvor plexiglasplader deler luftrummet op mellem de handlende og kassemedarbejderen i supermarkedet, og hvor fester med fælles chipsskåle og kinddans stadig ikke står i kalenderen.

Da coronapandemien buldrede ind over os og på mange måder satte både Danmark og resten af verden i stå – satte den samtidig strikkepinde, broderinåle, hæklenåle og symaskiner i sving. Fra 28. november viser Greve Museum en udstilling med nogle helt særlige tekstile kunstværker og håndarbejder fra karantænetiden. Det bliver en tankevækkende og livsbekræftende manifestation af, hvordan mennesker gennem fantasi, kreativitet og flittige hænder bearbejder pludselige og voldsomme forandringer af alt, hvad vi kender.

Udstillingen byder på lidt af hvert. Her vil du støde på små, søde hæklede coronavirus-figurer, humoristiske broderede udsagn, mundbind i en noget mere kreativ udformning end de blå engangsmundbind, som de fleste kender til, men også tekstilkunst, som tager fat i både sorg, afsavn, frygt og sygdom, når den er allerværst.