Brodøsens Værksted Eksempel 3

Greve Museum udstiller corona-kunst.

Udstillingen kan ses fra 28. november 2020 til 24. oktober 2021.

Husker du foråret 2020? Dengang en flagermus i Kina og en fløjte i en østrigsk skibar fik hovedrollerne i fortællingen om, hvordan virus spreder sig med lynets hast. Dengang hele Danmark pludselig var på fornavn med Søren, Mette og Magnus? Da ord som samfundssind, hamstring, smittetryk og værnemidler var på alles læber, og da den amerikanske præsident luftede idéen om, at man måske kunne angribe coronavirus ved at sprøjte et desinficerende middel ind i kroppen?

Foråret 2020 bød på hjemsendelse, karantæne og en verdensomspændende pandemi, som verden stadig kæmper med – også nu, hvor forår er blevet til efterår. Et efterår, hvor mundbind er blevet en fast følgesvend, hvor plexiglasplader deler rummet op mellem de handlende og kassemedarbejderen i supermarkedet, og hvor aftaler om fester med fælles chipsskåle og en tæt kinddans stadig ikke står i kalenderen.

Da coronapandemien buldrede ind over os og på mange måder satte både Danmark og resten af verden i stå, satte den samtidig strikkepinde, broderinåle, hæklenåle og symaskiner i sving. Og denne skaberkraft blandt mange betyder, at Greve Museum den 27. november kan åbne dørene for udstillingen CoviDesign. En udstilling med nogle helt særlige tekstile kunstværker og håndarbejder fra karantænetiden. Det bliver en tankevækkende og livsbekræftende manifestation af, hvordan mennesker gennem fantasi, kreativitet og flittige hænder bearbejder pludselige og voldsomme forandringer af alt, hvad vi kender.

CoviDesign byder på lidt af hvert. Fra små, hæklede coronavirus-figurer og humoristiske broderede udsagn til mundbind i alskens kreative udformninger og tekstile værker som på forskellig vis tager fat på temaer som både sorg, afsavn frygt og død. Udstillingen er blevet til med hjælp fra mere end 200 forskellige håndarbejdsentusiaster og tekstilkunstnere fra Danmark og resten af verden, som har indsendt deres tekstilkunst til udstillingen.