Foto er venligst udlånt af Hanne Mikkelsen

Open call

Hvordan kommer nedlukningen af Danmark og den globale Covid-19 til udtryk i håndarbejde? Hvordan får vi fælleskab, kreativitet og håb i en tid, hvor vi må blive hjemme og savner vores daglige fællesskaber? De spørgsmål har rumsteret hos os på Greve Museum siden nedlukningen blev indledt i marts. På de sociale medier har vi konstateret at kreativiteten derude blomstrer og kun er blevet styrket af kombinationen af afsondrethed og kedsomhed.

Den kreativitet skal hyldes, når vi igen må forsamle os og gå på museum. Vi vil lave en håndarbejdsudstilling på Greve Museum – forhåbentlig i efteråret 2020. Udstillingen vil blive skabt i løbet af coronakrisen af borgere fra hele landet med interesse for håndarbejde, og du er hermed inviteret til at deltage! Så find broderinålen, strikkepindene, symaskinen, quiltenålen, kniplebrættet, væven eller hæklenålen frem og vær med.

Du deltager ved at frembringe et eller flere stykker tekstilt håndarbejde, som på én eller anden måde relaterer sig til covid19/corona-krisen, det kan enten være til selve virusset, til det at være hjemsendt, at skulle hjemmeskole dine børn, at være isoleret, syg eller arbejdsløs…. Vi forestiller os, at arbejde ud fra følgende 4 temaer, som på hver sin vis indrammer krisen. Men alt er velkomment

1. Coronavirus - den karakteristisk udseende virus
  2. Værnemidler og skilte – visirer, mundbind, handsker, håndsprit, sæbe, plexiglasvægge, streger på gulvet og skiltning på arbejdspladser og i det offentlige rum
  3. Nye vaner – både arbejdsvaner, fællesskaber og rutiner, som nu er ændret. Det kan være den hyppige håndvask, at vi hilser på nye måder uden kram og håndtryk, at vi holder afstand, arbejder hjemme med eller uden børn, holder online-møder og –fester og ikke mindst – at vi lader kreativiteten blomstre midt i al kedsomheden og isolationen.
  4. Statements, ord og budskaber, som denne coronatid har været med til at bringe frem.

Den færdige udstilling har vi endnu ingen åbningsdato på, men vi forestiller os, at udstillingen skal stå min. 4 mdr.

Praktisk info:
Hvis du vil være med til at bidrage med et corona-håndarbejde, så kontakt museumsinspektør Kamilla Hjortkjær på kmi@greve.dk eller 2240 7687 for at høre mere eller for at tilmelde dit håndarbejde.

Vi kan desværre ikke tilbyde betaling, men vi vil glæde os til at invitere dig til fernisering af udstillingen, når den tid kommer!

Foto er venligst udlånt af Mette Mikkelsen