Hjælp dit lokale arkiv med at dokumentere krisetiden

91137221 1625216767616516 2850002381930758144 O

Du kan hjælpe ved at sende din hverdagsdokumentation i form af videoer, fotos og tekstbeskrivelser.

Hvordan er hverdagen i Greve blevet anderledes?

Lige nu skriver vi historie. Vores fortællinger om den krise, vi står midt i, kan i fremtiden være med til at give os en forståelse af Coronavirus-pandemiens indtog i det danske samfund. Greve Museum og Kommunearkiv opfordrer derfor alle til at dokumentere krisetiden og bidrage til den fortælling, som gives videre til eftertiden.

Du kan hjælpe Greve Museum og Kommunearkiv ved at sende din hverdagsdokumentation i form af videoer, fotos og tekstbeskrivelser. Fotos kan sendes – i så høj opløsning som muligt - til arkivar Mikkel Stage på email mihs@greve.dk.

Greve Museum og Kommunearkiv er kommunens fælles erindring, der skal sikre fremtidige generationers adgang til vigtige informationer om perioden. Derfor opfordrer dit lokale museum og arkiv til at gemme oplevelser, tanker, billeder og genstande til eftertiden.

På museet ønsker vi at indsamle dokumentation fra borgernes, virksomhedernes og organisationernes virkelighed under pandemien fx i form af videoer, fotos og tekstbeskrivelser. Vi ønsker os fotos med små tekster om, hvad der sker, når hverdagen med et bliver anderledes.

Det kan være dit job, hvor du skal benytte værnemidler. Eller et foto af hvordan du har indrettet hjemmearbejdsplads og laver online fredagsbar med dit arbejde. Hvordan fungerer det som børnefamilie, når børnene bliver hjemmeskolet? Og synger man morgensang med naboerne på din vej?

Hvordan ser Greve ud med tomme S-tog i myldretiden, køer (eller tomhed) i supermarkedet, skiltning på restauranter som må holde lukket? Hvad tænker du om, at konfirmationen er udsat? Hvordan holder I påskefrokost nu, hvor det ikke er muligt at forsamles?

Lad os høre om, hvad der er helt anderledes, og hvad der er normalt på en lidt anden måde. Skriver du dagbog eller logbog, så vil vi gerne have den, når hverdagen igen bliver normal.