Hedebosyning

Varighed: 90 minutter

Pris: 350 kr.

Fag: Matematik, historie

Ryk geometriundervisningen ud af klasseværelset og ind i de historiske omgivelser på Greve Museum. Med udgangspunkt i museets fantastiske samling af hedebobroderier undersøger eleverne, hvordan geometri indgår i broderiernes mønstre, og undervejs løser de konkrete matematikopgaver. De smukke hvide hedebobroderier blev fremstillet af greveegnens kvinder op gennem 1700-1800-tallet, og med tiden blev de både nationalt og internationalt beundret. Således inspirerede broderiernes mønstre til mange af de dekorationer, der også i dag findes på Københavns Rådhus, og broderierne blev endvidere præsenteret på flere verdensudstillinger i sidste halvdel af 1800-tallet.

Undervisningsforløbets fokus er at give eleverne mulighed for at bruge matematik i en praktisk sammenhæng; nærmere bestemt geometri i anvendelse i en håndarbejdsfaglig kontekst, samtidig med at de bliver klogere på hedebobroderiets kulturhistorie.

Omsatte læringsmål:

• Eleverne kan samtale om mønstre, geometriske figurer og spejlinger.
  • Eleverne kan give eksempler på hvad matematik og hedebosyninger har med hinanden at gøre.
  • Eleverne får kendskab til hedebobroderiets kulturhistorie.