Byvandring i askerød med skoleklasse

Klassetrin: 5.-7. klasse

Varighed: 1,5 timers byvandring. Hele forløbet varer 6-8 lektioner inkl. arbejdet med kilder hjemme på skolen. 

Pris: 350 kr. NYT i skoleåret 2019-2020: Bestil 3 forløb - betal for 2!

Fag: Historie og dansk

Lad klassen arbejde med historiske kilder om forstaden

Vi er tilbage i år 1945, da drømmen om det gode liv udenfor byen begynder at blive til virkelighed i Danmark. Omkring alle større byer i Danmark voksede forstæderne frem med deres genkendelige rækkehuse, parcelhuse og boligblokke.

Eleverne skal i dette forløb dykke ned i historiske kilder om forstæderne og selv undersøge, hvilke drømme beboerne havde. Eleverne får adgang til kildesæt med erindringer, avisartikler og reklamer, der giver mulighed for at arbejde kildekritisk med forstadens stemmer.

Efter at have arbejdet med beretninger som kilder hjemme i klassen, så skal vi ud i forstadens byrum og undersøge de fysiske levn. Sammen med museets underviser går klassen på opdagelse og udforsker, hvorfor børnehaver, s-togs-linjer, cykelstier, idrætshaller og boligblokke er placeret, hvor de er.

Forløbet slutter af med, at eleverne hjemme på skolen skal producere deres egne beretninger, som kan fungere som kilder for eftertiden.

Omsatte læringsmål

  • Eleverne kan med faglige begreber vurdere forskellige typer kilder om forstaden.
  • Eleverne får kendskab til forstædernes historie og kan redegøre for, hvad der er det særlige i deres eget forstadsområde.
  • Eleverne kan udarbejde et produkt, der kan fungere som elevernes egne historiske beretninger til eftertiden.

Mødested ved byvandring

Granhaugen, Greve Strandvej 71A, 2670 Greve