skoletjenestehedebo

Kontakt museet for at låne en emnekasse eller høre nærmere
Tlf. 43 40 40 36 
E-mail skoletjeneste@greve.dk

Emnekasse om hedebosyning

Emnekassen handler om processen fra hør til hedebosyning og indeholder vejledninger og håndarbejdsredskaber til syning af hedebosyninger.

Kassen indeholder bl.a. følgende: 

  • Klassesæt af undervisningsmaterialet ”Kulturarv med nål og tråd” og film med demonstration af tællesyning, dragværk, rudesyning, hvidsøm, baldyring og udklipshedebo. 
  • 6 eksempler på hedebosyninger i tællesyning, dragværk, rudesyning, hvidsøm, baldyring og udklipshedebo
  • Eksempler på moderne design med hedebosyning inkl. mønstre i 1:1. 
  • Broderirammer og hedebopinde.
  • Lærermappe og forskellige bøger om hedebosyning.

Emnekassen kan lånes gratis efter aftale i 2 - 3 uger mod afhentning og tilbagelevering eller opkrævning af forsendelses- og administrationsgebyr. 

Kulturarv med nål og tråd – hedebosyning for børn og unge

Lærebog om hedebosyninger er todelt (96 sider).

Første del handler om hele arbejdsprocessen fra dyrkning til behandlingen af hør og om kvindernes syning af de hvide hedebosyninger på hedeboegnen. De blev syet fra slutningen af 1700-tallet til begyndelsen af 1900-tallet.

I anden del kan eleverne ud fra vejledninger selv lære at sy hedebosyning i forskellige sværhedsgrader. Materialet indeholder syvejledninger til seks forskellige variationer inden for hedebosyning: Tællesyning, dragværk, rudesyning, hvidsøm, baldyring og udklipshedebo. Når eleverne er blevet fortrolige med at sy en eller flere teknikker, kan de i sidste del af materialet få inspiration til at designe deres egne ting fx mobilposer eller tøj med hedebosyning.

Målgruppen er 4. til 7. klasse. Materialet henvender sig specifikt til faget håndarbejde men kan også bruges i tværfaglige undervisningsforløb med håndarbejde, historie, natur & teknik og matematik. Der er opgaver til eleverne og lærervejledninger. 

Kombiner det med et besøg på museet og se museets udstillinger med originale syninger.

Pris: 175 kr. pr. stk. / rabat på klassesæt til skoler. Kan købes på museet eller få den tilsendt som gratis pdf-fil 

Klassesæt kan lånes gratis mod afhentning og tilbagelevering eller opkrævning af forsendelses- og administrationsgebyr.