Påskeæg naturfarver

Søndag 5/4 kl. 11.30 - 15.30

Palmesøndag den 5. april fra kl. 11.30 - 15.30 inviterer Greve Museum børnefamilier til påskerundvisning og –værksted. Her kan børn og voksne høre historier om påske og forår før i tiden, og i værkstedet kan de farve påskeæg efter gammeldags opskrifter.

Rundvisning i børnehøjde
Hvordan kunne man spotte en heks i kirken for 200 år siden? Hvordan dekorerede husmoderen på gården før i tiden de æg, som hun gav væk til børn og tjenestefolk i anledning af påsken? Hvad er et bindebrev? Og hvorfor stak man synåle i gæssenes vinger til påske? Kom og få svar på dette og meget andet på rundvisningen kl. 11.30 i det gamle stuehus. Her kan både børn og voksne høre spændende fortællinger om datidens påske- og forårstraditioner, om tro og overtro, der knytter sig til påsken i den gamle landbofamilies hjem.

Påskeværksted
Efter rundvisningen er der åbent i værkstedet fra kl. 12.30 til 15.30, hvor vi klipper gækkebreve og farver hvide hønseæg efter gamle opskrifter. Tag gerne noget tøj på, som må blive beskidt, da farverne er svære at få af, hvis de først er havnet på tøjet.

Praktiske oplysninger
Det er gratis at deltage i rundvisningen, når der er købt billet til museet. Deltagelse i værkstedet koster 30 kr. pr. barn. Der er et begrænset antal æg til hver deltager, men man er velkommen til selv at medbringe hårdkogte, hvide hønseæg.