Grevegård og have   sommer

Oplev museets smukke have på en sommeraften.

Onsdag den 8. juli kl. 17-18

Kom og nyd duften, farverne og den friske luft på Greve Museum, når museets gartner Elsebeth Larsen inviterer dig med på havevandring i den smukke og stemningsfulde have, som omgiver Greve Museum.

Hør om planterne
I museets store have er der mange, blomster, bær, træer, små hjørner og stier, som du måske ikke på tidligere besøg på museet har lagt mærke til. Grevegård, som huser Greve Museum, er omgivet af en stor have på alle sider af gården. Ofte er det måske ikke haven, der er grunden til, at tage forbi museet, men denne lyse juliaften skal der laves om på det, når du kan gå med på havevandring og høre om havens historie, indretning og afgrøder.

Greve Museums have forandrer sig gennem hele året, men en aften efter midsommer, når roser og lavendler står i fuldt flor, er her næsten allerdejligst. I køkkenhaven er krydderurter, grøntsager og bær så småt klar til høst. På vandringen vil museets Elsebeth Larsen tage gæsterne med på tur mellem buksbom, rosenbede, høje kastanjetræer og fortælle om havens indretning og brug og om moderne køkkenurter, der måske ikke er så nye endda.

Havens historie

På turen vil du også kunne høre lidt om havens historie, og om hvordan den har skiftet udseende og funktion gennem tiden fra 1826, hvor gården blev bygget og frem til i dag. Publikum kan glæde sig til at Elsebeth Larsen helt sikkert vil dele gavmildt ud af sin store viden om enkelte planters historie og hvilken betydning nogle urter eksempelvis har haft tilbage i tiden.

Det koster 40 kr. at deltage i havevandringen.

Greve Museum har denne onsdag åbent fra kl. 11-20 og der vil være mulighed for at købe kaffe/te og kage i museets café både før og efter havevandringen.