Allehelgen og Halloween

En dag med skræmmende fortællinger for både børn og voksne.

Søndag d. 27. oktober

Der bliver skruet op for uhyggen, når vi inviterer til historisk Halloween med masser af fortællinger, sjov og gys. Der er gratis gyserhistorier for både store og små bangebukse. I værkstedet laver vi gammeldags roe- og græskarlygter, og alle børn kan få en uhyggelig ansigtsmaling. Kom med hvis du tør!

Helhesten, maren og andre overtroiske væsner
Dagens arrangement begynder med, at ”den hvide dame” viser rundt i det gamle stuehus fra 1826. Gulvene knirker, og i husets mørke kroge kan du møde de tidligere beboere på gården, som fortæller uhyggelige historier om overtroiske væsner, der skræmte landsbyboerne i gamle dage. Måske ser du maren, der plager mennesker om natten, så de får mareridt. Eller du hører skridtene fra helhesten – den trebenede hest, som varslede sygdom og død. Ifølge folketroen er allehelgensaften den aften, hvor hekse, genfærd og mørkets magter er løse for at vanære og håne de helgener, der festligholdes på Allehelgensdag. Kom og tag plads i den gamle stue, og hør hvorfor man var bange for ondskab og ånder i gamle dage. Fortællingerne egner sig bedst for børn over 7 år.

Husk at reservere billet på forhånd til den gratis fortælleforestilling
I gamle dage blev der fortalt historier, når mørket sænkede sig over landsbyens gårde. I museets café står fortæller Steiner Steinmetz derfor klar med mystiske og uhyggelige fortællinger, der får det til at løbe koldt ned ad ryggen. Tør du at komme med på rejsen, når de levende lys blafrer og mørket sænker sig? Du må godt holde lidt i hånden. Fortælleforestillingen er for børn over 7 år. Der er begrænsede pladser, så book billetter på forhånd ved at klikke på linket til højre på denne side.

Værksted med lygtemænd og uhyggelig ansigtsmaling
I dag pynter mange op med udskårne græskar med levende lys i. I Danmark brugte man tidligere roer eller kålrabi til at lave uhyggelige lygtemænd, som kunne bruges til at skræmme naboer, venner og uvenner med, men også til at tænde lys i den mørke tid. I værkstedet kan kreative børn og voksne lave deres egne lygtemænd af roer og græskar og de får selvfølgelig også lygterne med hjem. Kunstner Olga Ravn står klar til svinge penslerne, så hun med flot ansigtsmaling kan trylle modige børn om til skræmmende væsner.

I museets café sælges der uhyggelige kager og blodrød saft.
Kom gerne udklædt!

Dagens program:
Kl. 11.30 og kl. 14.30: "Den hvide dame" viser rundt i det gamle stuehus. Mød teatergruppen Teater Anden og Mågen, der fortæller om overtroiske væsener fra gamle dage.

Kl. 13: Forestillingen "Halloween" ved fortæller Steiner Steinmetz. Reservér billetter på forhånd. Varighed: Ca. 45. min.

Kl. 11.30-15.30: Lav græskar- og roelygter i værkstedet.

Kl. 11.30-15.30: Kunstner Olga Ravn fra Billedskolen i Greve laver ansigtsmaling.

Pris: Fortællingerne er gratis, når der er betalt entrébillet til museet - husk at borgere i Greve Kommune samt børn under 18 år har fri entré. Der vil være materialepris i værkstedet. Arrangementet er støttet af Greve Kommune som en del af årets fortællefestival.