Allehelgen og Halloween

Søndag den 25. oktober kl. 11.30 – 15.30.

På Greve Museum bliver der skruet op for uhyggen søndag den 25. oktober, når vi inviterer til historisk Halloween med masser af fortællinger, sjov og gys. Der er gratis gyserhistorier for både store og små bangebukse. I værkstedet laver vi gammeldags roe- og græskarlygter, og alle børn kan få en uhyggelig ansigtsmaling. Kom med hvis du tør!

Helhesten, maren og andre overtroiske væsner

Gulvene knirker i det gamle stuehus, hvor du høre uhyggelige historier om overtroiske væsner, der skræmte landsbyboerne i gamle dage. Måske ser du maren, der plager mennesker om natten, så de får mareridt. Eller du hører skridtene fra helhesten – den trebenede hest, som varslede sygdom og død. Ifølge folketroen er allehelgensaften den aften, hvor hekse, genfærd og mørkets magter er løse for at vanære og håne de helgener, der festligholdes på Allehelgensdag. Kom og tag plads i den gamle stue, og hør hvorfor man var bange for ondskab og ånder i gamle dage. Fortællingerne egner sig bedst for børn over 7 år.

Værksted med lygtemænd og uhyggelig ansigtsmaling
I dag pynter mange op med udskårne græskar med levende lys i. I Danmark brugte man tidligere roer eller kålrabi til at lave uhyggelige lygtemænd, som kunne bruges til at skræmme naboer, venner og uvenner med, men også til at tænde lys i den mørke tid. I værkstedet kan kreative børn og voksne lave deres egne lygtemænd af roer og græskar og de får selvfølgelig også lygterne med hjem. Kunstner Olga Ravn står klar til svinge penslerne, så hun med flot ansigtsmaling kan trylle modige børn om til skræmmende væsner.

I museets café sælges der uhyggelige kager og blodrød saft.
Kom gerne udklædt!

Praktisk info

Tid og sted: Arrangementet foregår på Greve Museum, Bækgårdsvej 9 2670 Greve, søndag den 25. oktober kl. 11.30 – 15.30.