Hvorfor spiser vi brunede kartofler til jul?

Lørdag d. 19/12 kl. 11-16

Vi tager et kig på vores juletraditioner, for hvad er en rigtig god gammeldags jul på landet uden gåsesteg og juletræ? Sådan har det jo altid været! Eller har det nu også det? Museets juleinspektør, Birgitte Rosenhegn, viser rundt i de juleoppyntede stuer og fortæller om, hvordan den lokale præst ofte var trendsætter for alle de nye juletraditioner, der skyllede ind over Danmark i 1800-tallet, og som lå langt fra de lokale bønders jul.

Inspireret af udstillingen ”Jul i Nøddebo Præstegård” kan du selv smage på historien i museets hyggelige café. Her serverer vi i dagens anledning præstens juleplatte, hvor du kan spise dig igennem både traditionelle og utraditionelle retter. Børnene kan få en god gang risengrød med kanelsukker og smørklat.

Juleinspektøren viser rundt i små hold - start kl. 11.30, 12.30 og 13.30.

Pris: Voksne: 40 kr. Børn under 18 år: Fri entré.

Reserver plads til rundvisningen på forhånd.

Billetter betales i museumscaféen på dagen. Billet til rundvisningen giver også adgang til museets øvrige udstillinger.

Mulighed for tilkøb af mad:

Præstens menu 70 kr.

Risengrød 25 kr.