Politifoto Manddrab Og Barnemord 031 1891

Lokalhistorisk Café
Onsdag d. 11. december kl. 16.30

Mord i landsbyen
Hen mod juletid i december 1889, stod mølleren i Greve Landsby og så ud over markerne. Her fik han øje på en ung kvinde, der langsomt slæbte sig afsted henad Bækgårdsvej. Hun havde et tomt udtryk i ansigtet, og flere gange så han hende sætte sig i vejkanten, som om hun ikke magtede at gå længere. Der var sket noget frygteligt i Greve Landsby.

Mordersken i Greve Landsby
Hvis du er blevet nysgerrig på, hvad det er for en dramatisk historie, som museets arkivar, Mikkel Stage har gravet frem fra arkiverne, og hvis du vover at blive revet ud af den hyggelige julestemning for en enkelt eftermiddag, så kom forbi onsdag d. 11. december kl. 16.30, når vi inviterer til en ægte gyser af en Lokalhistorisk Café.

Arkivar Mikkel Stage vil fortælle mere om, hvordan det gik til, dengang en ung kvinde fra Greve blev dømt for dobbeltmord. Han fortæller desuden om arbejdet med at få gravet historien frem fra arkiverne mere end 100 år efter, at det hele fandt sted, og om, hvordan det viste sig, at historien ikke nødvendigvis handlede om en grusom morder, men også om fattigdom, svigt og ulykkelige skæbner.

Tid: Onsdag den 11. december kl. 16.30.
Sted: Greve Museum, Bækgårdsvej 9 2670 Greve.
Pris: 40 kr. Billetten købes ved indgangen på dagen.

Arrangementet er dog gratis for medlemmer af Greve Museums Venner, Greve Lokalhistoriske Forening, Sydkystens Slægtsforskere og Foreningen Valdemar.