Forfatter: Kirsten Egholk, 140 sider Udgivet af Greve Museum 2010
Pris: 95 kr.
Bogen handler om Håndværkerbyen i Greve, som blev etableret i 1960'erne som et kombineret bolig- og produktionsmiljø. Dette til trods for at hovedtendensen i i den øvrige planlægning omkring København var at adskille industri og bolig. Håndværkerbyen var et kærkomment tilbud til iværksætterfamilier, der ønskede en kombination af bolig og erhverv. Det var typisk håndværkere som havde haft et mindre værksted i København eller på Vestegnen, der købte grund i Håndværkerbyen i Greve. For mange af dem var det en forudsætning for at drive den selvstændige virksomhed, at kone, børn og den øvrige familie kunne give en hånd med i arbejdet.
Red: Henriette Buus
252 sider
Udgivet af Greve Museum 2010
Pris: 280 kr.
Tunestillingen var et 20 km langt befæstningsværk, der under stor politisk diskussion og med anvendelse af mange ressourcer blev etableret fra midten af 1915 som led i forsvaret af hovedstaden. Stillingen gennemskar landskabet fra Mosede Fort ved Køge Bugt til Roskilde Fjord ved Veddelev og bestod af omkring 40 km skyttegravslinjer med pigtrådsspærringer foruden en række skydehuler i beton og andre underjordiske rum.
Forfattere: Kirsten Egholk & Laila Glienke
96 sider
Udgivet af Greve Museum 2008
Pris: 175 kr.
Kulturarv med nål og tråd - hedebosyninger for børn og unge er et todelt undervisningshæfte om hedebosyninger, som er en vigtig del af den danske kulturarv.
Forfatter: Henriette Buus
156 sider
Udgivet af Greve Museum 2008
Pris: 200 kr.
Katalog til vandreudstillingen -Hedebosyning - en verden af variationer. Kataloget opfylder et stort ønske hos rigtig mange af de gæster, der har set udstillingen. De har spurgt, hvornår museet kunne lave et katalog, hvor man kunne læse udstillingens kulturhistoriske tekster og se fotos af de enkelte tekstiler sammen med de sytekniske forklaringer.
Forfatter: Kirsten Egholk
108 sider
Udgivet af Greve Museum 2005
Pris: 95 kr.
Selvbyggere og tilflyttere fortæller om den første tid i Greve, Hundige, Karlslunde og Tune i 1960'erne.
Forfatter: Kirsten Knudsen
132 sider
Udgivet af Greve Museum 2005
Pris: 95 kr.
Kirsten og Stig Knudsen var én af de unge familier, der i 1969 flyttede til Håndværkerbyen som iværksætterfamilie.
Forfattere: Henriette Buus, Kirsten Egholk og Mikkel Thelle
80 sider
Udgivet af Greve Museum 2004
Pris: 20 kr.
I anledning af Greve Lokalhistoriske Arkivs 30 års jubilæum åbnede Greve Museum i 2003 udstillingen: "Foreningslivet i Greve Kommune".
Forfatter: Ena Hvidberg
144 sider
Udgivet af Greve Museum 2003
Pris: 95 kr.
Grevegård på Greve Museum fyldte 15 år i april 2003.
Forfattere: Pernille Stenner og Mikkel Thelle
96 sider
Udgivet af Greve Museum 2001
Pris: 95 kr.
Perioden omkring kommunalreformen er startskuddet i tilblivelsen af Greve som en af de største forstæder på Sydkysten og en eksplosiv tid i alle henseender. Sognegrænser brydes, ny bebyggelse skyder op, markerne udstykkes og en helt ny generation af forstadsbeboere flytter til. En generation for hvem begreber som parcelhus, pendling, farve-tv og foreningsliv blev centrale.
Forfattere: Ena Hvidberg & Jytte Harboesgaard
128 sider
Udgivet af Greve Museum 2000
Pris: 135 kr.
Bogen er et led i Greve museums forskning i hedebotekstiler.
Forfatter: Ena Hvidberg (red)
64 sider
Udgivet af Greve Museum 1999
Pris: 20 kr.
At øl er danskernes nationaldrik kan man vist ikke diskutere, men at øl også har været genstand for kunstnerisk bearbejdning er måske ikke så kendt. Med udstillingen (og kataloget) "Øllet i Kunsten" viser Greve Museum et stort antal malerier, pasteller og tegninger af kendte danske kunstnere, der på forskellig måde lader øl indgå i deres kunstværker. De fleste af værkerne er skabt på bestilling som forlæg til ølreklamer. Omkring århundredeskiftet (i slutningen af 1800-tallet) skete et stort fremstød med markedsføring af øl gennem reklamer. Brygger Carl Jacobsen, der var en stor kunstelsker og kunstmæcen, havde forbindelse til mange af de store, danske kunstnere, f.eks. Michael Anchers maleri af en Skagensfisker malet i 1902 er et eksempel på et sådant bestillingsarbejde.
Forfatter: Karsten Sedal
120 sider
Udgivet af Greve Museum 1997
Pris: 50 kr.
Bogen er fyldt med fotografier af fiskerne i Mosede i 1920'erne, 30'erne, 40'erne og 50'erne, samt helt nye fotos taget af forfatteren selv. Mag. art. Karsten Sedal har fulgt fiskerne i Mosede Havn i 1996 året rundt og dokumenteret fiskeriet ved hjælp af interviews og fotos, samt indsamlet gamle fotografier.
Red: Ena Hvidberg
120 sider
Udgivet af Greve Museum 1996
Pris: 20 kr.
I 1996 var det netop 30 år siden, at der blev etableret et venskabssamarbejde mellem de to byer hhv. Greve i Italien og i Danmark. For at markere dette jubilæum indeholder denne publikation forhistorien om, hvordan de to byer blev venskabsbyer og en kort gennemgang af det kulturudvekslingsarbejde, der fandt sted i årene 1970 og 84. Publikationen er også en beretning om "keramik med traditioner" i to lande i to regioner: Greve "på Heden" og Greve i Toscana (Norditalien). Museet ønsker at fortælle historien om Toscansk majolika ved at tage udgangspunkt i nutiden og fortælle om nogle af de værksteder, der stadig mestrer den 600-årige gamle fajanceteknik.
Red: Ena Hvidberg
136 sider
Udgivet af Greve Museum 1995
Pris: 50 kr.
I forbindelse med museets Hedeboudstilling i 1994 efterlyste museet hedebotekstiler, hvis forlæg var tegnet af Martin Nyrup eller Anton Rosen. Dem var der ingen af, men det skortede ikke på henvendelser. Mange kvinder havde henvendt sig for at fortælle hvad de gemte i skuffer og skabe af hvide broderede tekstiler.
Red.: Ena Hvidberg
120 sider
Udgivet af Greve Museum 1994
Pris: 50 kr.
Denne lille publikation er blevet til ud fra et ønske om at samle brikkerne til det puslespil, der hedder hedebokultur. Interessen for de gamle almuesyninger og hvidsømme er vokset stærkt i de senere år, ligesom den kulturhistoriske interesse for verdensudstillinger og museernes historie. Det har været redaktionens og forfatternes ønske, at samle den hidtidige forskning om hedebokulturen samt følge op med nye undersøgelser. Således er vægten i denne bog lagt ikke alene på historien om den rige hedebokultur, men også på hvordan hedebokulturen kom i fokus i slutningen af 1800-tallet pga. nationalromantikken og behovet for at styrke den danske identitet efter tabet af Sønderjylland. Samfundets udvikling fik ligeledes mange fra den såkaldte 'inteligensia' til at dyrke tidligere tiders håndværk og husflid, som modvægt til industrialiseringens vederstyggeligheder.
Forfatter: Ena Hvidberg
64 sider
Udgivet af Greve Museum 1993
Pris: 50 kr.
Greve Badehotel blev 'stedet' man mødtes og et omdrejningspunkt i Greve Kommune, først for de københavnske sommergæster, der kom til kysten i tusindvis i mellemkrigstiden, senere for kommunens borgere. Især var der "Halløj på Badehotellet" i den periode søstrene Sigrid og Tove Andersen stod for hotellet. I denne lille publikation fortælles om den betydning søstrene fik for strandområdet og kommunen, mens de var direktører for Greve Badehotel fra 1935-1948.
Forfatter: Ena Hvidberg
56 sider
Udgivet af Greve Museum 1990
Pris: 50 kr.
"Greve Main det var før sådan et helt samfund for sig selv" - fortæller en af kommunens borgere om Main - Greves nye erhvervsområde. Dette er en kulturhistorisk beretning om de mennesker, der har boet på Main, om de husmænd i Greve, der omkring år 1800 fik tildelt små jordlodder her, om Vardegårds og Korskildegårds opsplitning i små brug, om vilkår og hårde skæbner. En ny epoke begynder med mellemkrigstidens frilandsgartnerier. Historien følger en del af Mains beboere til slutningen af 1980'erne, hvor forandringen fra husmandsområde til et erhvervsområde er i gang. Greve Main et stykke levende kulturhistorie - et kulturlandskab i forvandling.
Forfatter: Lene Floris
42 sider
Udgivet af Greve Museum 1988
Pris: 20 kr.
Fra 1988 er Greve Museum en realitet. Baggrunden for denne publikation, er den rapport forfatteren, mag. art. Lene Floris, udarbejdede for Greve Kommune i 1987. Det er udgivernes håb, at publikationerne vil skabe interesse for det nye museum, hvis virkeområde bliver livsformer og erhvervskulturer på Hedeboegnen gennem de sidste 200 år. Greve Museum er et moderne etnologisk museum, der ved at tage den nyeste udvikling, bl.a. forstadsudviklingen i københavnsområdet op som emneområde kan få interesse for hele den københavnske forstadsbefolkning. Man har ikke før haft et museum, der skulle fortælle om udviklingen fra lansbrugsland, med københavnsbønder og fiskere, til forstadsområde, beboet af lønarbejderfamilier i et moderne bylandskab.