Noget bliver tilbage

Vist fra tirsdag d. 5. februar - 18. august 2019

Udstillingen "Noget bliver tilbage" har ikke sit eget udstillingsrum, da den består af kunstinstallationer, som på forskellig vis er et kommentarspor til den eksisterende udstilling i museets permanente udstilling i det gamle stuehus fra 1826.

Et kunstnerisk blik på den historiske udstilling
Hvordan formidler vi historie gennem vores genstande, hvordan påvirker det vores erindringer, og kan kunstværker få os til at se med nye øjne på den etablerede erindring og fortælling, vi går rundt med? Det giver kunstnergruppen “Gemt” et bud på. Grup­pen, som består af Sisse Hoffmann, Marina Pagh, Susanne Pedersen, Anne-Gudrun Sejersen og Susanne Schmidt-Nielsen, skaber i den nyåbnede udstilling et møde mellem deres kunstværker og museets genstande og undersøger, hvordan vi formidler historien og genopdager erindringer. I museets traditionelle udstilling har kunstnerne mødt genstandene med deres egne erindringer og associationer. Det har givet grobund for en række kunstværker der blandt andet tager fat på hvordan vi gemmer erindringer, hvilken værdi vi tillægger gamle møbler og hvordan fotografier både hjælper og forvrænger vores billede af fortiden.

2019-02-05 Noget bliver tilbage - værk af Anne Gudrund Sejersen.jpg
Noget bliver tilbage-broderi.jpg