nisse

Juleudstilling 2015

Julen begynder allerede den 24. november på Greve Museum. Den dag er der kun én måned til juleaften, og det betyder, at det er tid for at åbne dørene for årets juleudstilling. I år handler udstillingen om nissen, og der vil være oplevelser, underholdning og viden at hente for både børn og voksne.

Den drilske nisse
Vidste du, at en nisse ikke bare er en nisse, men at der findes mange forskellige slags? Julenissen, som de fleste måske tænker er den eneste form for nisse, har mange både yngre og ældre slægtninge. Nogle bor på et skib, imens andre gemmer sig i skoven. Én ting har de dog alle til fælles: De elsker at lave narrestreger og at drille - især os mennesker.

I udstillingen kan du lære om de forskellige typer af nisser og gå på opdagelse i museets nissesamling. Du vil både kunne møde, kirkenissen, kravlenissen, skibsnissen, skovnissen, julenissen, havenisse og hvis du er heldig, kan det også være, at du støder på museets og Grevegårds helt egen gårdnisse, Nis. Men husk at liste for nisser er nogle sky væsner, som gemmer sig, så snart de hører os mennesker komme.

Sammen kan både børn og voksne gå på nissejagt på den gamle firlængede gård, de kan lære nissernes hemmelige skrift at kende, og prøve kræfter med den sjove – men måske for mennesker - lidt vanskelige nisse-træskogang.

Kom med på omvisninger
Onsdag den 9. december kl. 16 vil der igen være mulighed for at komme med på en omvisning i udstillingen. Kristian Hasselbalch Jensen viser rundt kl. 16 og efterfølgende vil caféen diske om med et par små julegodter til de lækkersultne. Arrangementet koster 50 kroner pr. person. Desuden er det selvfølgelig også muligt at booke egne omvisninger i udstillingen – en privat omvisning koster 500 kr. på en hverdag og 1000 kr. på søndage.

Praktiske oplysninger
Udstillingen vises fra tirsdag den 24. november og helt frem til søndag den 3. januar 2016.