Tilbage til 1960erne

Vises fra d. 16. marts til d. 8. maj

Ungdommens musik i 1960’erne

– downmemorylane

Musikken i 1960’erne udgør en central del af ungdommens frigørelse fra den omgivende voksenverden. Igennem årtiet opstår der en himmelvid afstand mellem de unges og de voksnes musiksmag. En epokegørende ny plade kan vende op og ned på et ungt menneskes tilværelse, eller som Ole Grünbaum udtrykker det: ”Nyheder er en ny lp med budskaber, der lyttes indgående til.”

Greve Museum har i anledning af den faste udstilling Velfærdsdrømme. Greve i det 20. Århundrede sat ekstra fokus på 1960´erne og inviteret historiker og forfatter Ove Dahl til at udstille sin private samling af ungdomsblade, idolting, tøj og plakater fra dette årti. Ove Dahl, der også af leder af erindringscenteret, vil med denne udstilling om ungdom og musik i 1960’erne blandt andet vække minder hos dem, der var unge i perioden.