Noget bliver tilbage

Vises fra tirsdag d. 5. februar - 18. august 2019

Kunstnergruppen "Gemt", som består af Sisse Hoffmann, Marina Pagh, Susanne Petersen, Anne-Gudrun Sejersen, Susanne Schmidt-Nielsen er optaget af kulturhistoriske museers repræsentation af historie og erindring. Udstillingen "Noget bliver tilbage" undersøger, hvordan vi skaber historieformidling og genopdager erindringer.

Gruppen ønsker at undersøge, hvordan kunstværker kan åbne for nye tanker og syn på de genstande som vi kender. Det kulturhistoriske museum repræsenterer en kollektiv erindring med afsæt i en fælles forståelse af historien med de til- og fravalg, som den er konstrueret på. Ved at lade kunstværker indgå som et nyt lag i udstillingen, åbnes der for æstetiske erkendelser, og derved kan såvel den fælles som den personlige erindring opleves på nye måder.

Udstillingen
Kunstnernes værker vil kunne opleves i museets interiørudstilling, som omhandler perioden fra 1826-1870. 

Med afsæt i den eksisterende udstilling arbejder kunstnerne med at skabe transformationer, som kan forbinde fortiden og nutiden. I de transformationer, værkerne udgør, vil der indgå dialog med teknikker og håndværk. Værkerne vil således danne et parallelt og æstetisk erindringsspor i den allerede eksisterende udstilling.