Haandarbejdets Fremme - 90 års jubilæums udstilling

30-4654.jpg

Vises fra den 16. januar - 18. maj 2018

Haandarbejdets Fremme - 90 års jubilæums udstilling 

Den 20. marts er det 90 år siden at Haandarbejdets Fremme blev grundlagt og dermed også en forankring af en lang og solid tradition for kunsthåndværk i Danmark. Ikke alene som en syssel for kvinder, men som et selvstændigt kunstnerisk udtryk.

Håndarbejdets Fremme har gennem årene arbejdet på at udvikle broderi til en selvstændig kunstform og udtryk. Fremfor at brodere kopier af populære motiver fra eksempelvis malerier eller prospekter, har foreningen opfordret dygtige designere til at udvikle et selvstændigt formsprog. Derved er mange af deres designs gået hen og blevet evigtgyldige smukke stykker brugskunst, fremfor flygtige reproduktioner.

Greve Museum har en lang tradition for at arbejde med broderi og kunsthåndværk. Museet har verdens største samling af Hedebosyning, som er den mest avancerede form for broderi. I dag kommer der specialister og entusiaster tilrejsende fra hele verden, for at fordybe sig i denne type syning. Det vil sige hvide syninger i avancerede mønstre og udklip på hvidt lærred. Denne tradition er sammen med den europæiske broderitradition grundlaget for Haandarbejdets Fremme, da de blev grundlagt i 1928. Det er derfor fuldstændig oplagt for Greve Museum at være med til at skabe en udstilling, der viser de sidste 90 års udvikling indenfor broderi og kunsthåndværk.

Vi præsenterer en række af de mest markante kunstnere som Gerda Bengtsson, Edith Hansen, Ida Winckler, Mads Stage, Bjørn Winblad, Pelse Asboe og dertil Hende Majestæt Dronning Magrethe og viser en større del af deres ouvre. Lige fra tidlige forarbejder til det endelige værk.

På udstillingen vil du kunne se de ukendte skitser og de mange trin, der ligger i at udvikle et holdbart mønster.

HF-HMD.jpg