40684672_726466947707121_7453699902921506816_n.jpg

Vises fra d. 4. september 2018 til 17. marts 2019

Egen have med plads til børn, solseng, grill og køkkenhave, kedelige plæner eller en lille frodig oase bag en tryg hæk. Parcelhushaven er fuld af modsætninger, drømme, mode og håb. I den nye særudstilling, som vises fra den 4. september på Greve Museum, tager vi et kig ind bag ligusterhækkene og forsøger at give et svar på, hvordan vi danskere har det med vores haver.

Et kig ind bag hækkene
Ord som ligusterfascist klæber stadig til livet bag hækkene, lige meget om haven er omkranset af liguster eller bøg. Men bag de grønne hække er en rigdom af personlige oaser. Haverne er skabt efter skiftende moder, svingende økonomi og ændrede familiemønstre med deres variation af bede, planter og terrasser.

Udstillingen fortæller om parcelhushavens udvikling fra 1960’erne og frem til i dag. Hvordan har havemoden ændret sig i kataloger og i den reelle have. Hvilke tanker, ideer og drømme gemmer der sig bag ligusterhækken? Gennem lokale haveejernes egne fortællinger ser vi nærmere på forholdet til haven på godt og ondt.

Kender du typen?
I udstillingen præsenteres også nogle forskellige typer af haveejere, og om ikke at publikum kan genkende sig selv i én eller måske flere af typerne? Kom og test dig selv og find ud af, om du er en nusser, der bruger næsten al sin fritid på haven, en ordensaktivist, der sætter en ære i en flot klippet hæk og en ukrudsfri have, en økoromantiker, hvor sprøjtemidler aldrig finder vej ind på matriklen eller en slapper, som nyder haven både med og uden ukrudt, bare den kan bruges til leg, hygge og afslapning.

Praktisk info
Udstillingen vises fra den 4. september 2018 til 17. marts 2019. Der er fri entré til udstillingen.