Royalt Besøg 2018  (Mads Str+©mme) 393.jpg

Dronningen og Kronprinsessen besøgte museet

Royalt Besøg 2018  (Mads Str+©mme) 394-Edit.jpg
Royalt Besøg 2018 (Mads Str+©mme) 394-Edit.jpg

Tirsdag den 20. marts var H.M. Dronning Margrethe og H.K.H. Kronprinsesse Mary med til at fejre Foreningen Haandarbejdets Fremmes 90 års jubilæum på Greve Museum. Det royale besøg var med til at gøre denne dag ekstra festlig for alle, særligt da Dronningen også kunne glæde de fremmødte med at afsløre et nyt design, hun har foræret Haandarbejdets Fremme i anledning af jubilæet.

Denne tirsdag var Greve Museums lokaler fyldt med håndarbejdsglade gæster, som fejrede jubilæet med festtaler, en sang om håndarbejde skrevet af Lisbeth Smedegaard Andersen til lejligheden samt en rundtur i udstillingen med de smukke broderier. I anledning af 90 års jubilæet forærede H.M. Dronningen foreningen et nyt design, som blev afsløret på dagen; en broderet julekalender.

I sin tale sagde Dronningen, at hun siden hun begyndte at få børnebørn har gjort som så mange andre bedsteforældre, syet julekalendre. ”Da jeg nu har syet til alle mine børnebørn, så vil jeg gerne give muligheden videre”, fortalte Dronningen videre i sin tale. Dronningens julekalenderdesign kan nu ses udstillet på Greve Museum, og ønsker man selv at kaste sig ud i at brodere julekalenderen, så kan den købes som broderikit fra Haandarbejdets Fremme.

Praktisk info
Udstillingen FarveflorBroderi i 90 år vises frem til den 20. maj 2018, mens særophænget med designs af Dronningen og Wiinblad vises helt frem til den 2. december 2018.

Royalt Besøg 2018 - Mary  (Mads Str+©mme) 393-Edit.jpg
Royalt Besøg 2018  (Mads Str+©mme) 394.jpg
Royalt Besøg 2018  (Mads Str+©mme) 394-Edit.jpg (1)
Foto: Mads Strømme