Havevandring - Skønhedsøje skaber lysende farver i haven.jpg

Hjælp os med at skaffe planter fra forskellige årtier

I forbindelse med Greve Museums kommende særudstilling Mig og min have, om parcelhushavens historie og vores brug af haven fra 1960’erne og frem til i dag, ønsker museet nu i foråret at etablere en levende fortælling i haven, med nye bede, der bliver en forlængelse af den gamle museumshave og skal være med til at vise hvilke plantetyper der har præget parcelhushaven gennem tiden. Enhver have er en unik afspejling af sin ejer, men ikke desto mindre har nogle planter været mere dominerende i bestemte perioder end andre. Har du aflæggere af tidens populære planter, som vi kan sætte i vores nye bede? Museet søger følgende planter:

1960-1970’erne

• Buketspiræa (Spiraea × vanhouttei)
  • Bjergfyr
  • Bambus, gul (Fargesia murielae)
  • Roser
    • Peace
    • Superstar
  • Ligusterhækplanter

1980-1990’erne

• Rhododendron
  • Azalie
  • Inkalilje – Orange King
  • Akeleje
  • Primula
  • Hosta

2000’erne

• Bøgehæk planter
  • Japansk løn
  • Hortensia
  • Lyng

2010’erne

• Løvefod
  • Hosta, især limefarvede – f.eks. ’Teeny Weeny Bikini’, 'Twist of Lime', ‘Lemon Lime’
  • Hjortetrøst
  • Fredløs
  • Rose –Ingrid Bergman

Hvis du har lyst og mulighed for at hjælpe os med at fortælle historien om parcelhushavernes udseende, så kontakt museumsinspektør Birgitte Rosenhegn på bpr@greve.dk eller ring til os på 43 40 40 36, for nærmere aftale. Udstillingen ”Mig og min have” vises fra 4. september – 17. marts.

Planterne vil vi gerne modtage så hurtigt som muligt i løbet af foråret og forsommeren, så de kan nå at vokse lidt til.