børnehave   top

Lad børnene gå på opdagelse i historien

Nu har børnehaver mulighed for at komme til museet og opleve historien på en spændende og udfordrende måde for de større børnehavebørn.

Læs om vores tilbud til børnehaver nedenfor.  Forløbet kan bookes hele året - for husk, det er ikke kun til jul, at der er nisser på gården.

 

Nissen Nis 
Lån en kuffert og gå på opdagelse sammen med børnene i udstillingen.

Tag børnene med på en tidsrejse til en gård i 1800-tallet. I kufferten ligger tøj og legetøj og et brev fra nissen, som boede på gården hele året og som er med til at give børnene en sanselig oplevelse af livet i gamle dage. Greve Museum udbyder et nyt tiltag, der gør det muligt for børnehaver selv at tage på en rejse tilbage i tiden. Rejsen sker gennem fortællefiguren ‘Nissen Nis’, der lader børnene inddrage i en fortælling, om livet på gården, i starten af 1800-tallet. Nissen er en genkendelig figur som børn kan relatere til, og da nissen boede på gården hele året, er han en oplagt indgangsvinkel til formidling af dagliglivet på gården. Gennem fortællingen bliver børnene indført i datidens børnesyn, imens de bliver præsenteret for den rolle børnene dengang havde i arbejdsdelingen.

Målgruppe: 4-6 år
Varighed: 30-45 minutter
Pris: Gratis
Booking af kuffert: Tlf. 43404036 e-mail: skoletjeneste@greve.dk
Læreplansmål: Sproglig udvikling, kulturelleudtryksformer og værdier.