børnehave   top

Lad børnene gå på opdagelse i historien

Nu har børnehaver mulighed for at komme til museet og opleve historien på en spændende og udfordrende måde for de større børnehavebørn.

Læs om de to tilbud til børnehaver nedenfor.  Begge forløb kan bookes hele året - for husk, det er ikke kun til jul, at der er nisser på gården.

 

Nissen Nis 
Lån en kuffert og gå på opdagelse sammen med børnene i udstillingen.

Tag børnene med på en tidsrejse til en gård i 1800-tallet. I kufferten ligger tøj og legetøj og et brev fra nissen, som boede på gården hele året og som er med til at give børnene en sanselig oplevelse af livet i gamle dage. Greve Museum udbyder et nyt tiltag, der gør det muligt for børnehaver selv at tage på en rejse tilbage i tiden. Rejsen sker gennem fortællefiguren ‘Nissen Nis’, der lader børnene inddrage i en fortælling, om livet på gården, i starten af 1800-tallet. Nissen er en genkendelig figur som børn kan relatere til, og da nissen boede på gården hele året, er han en oplagt indgangsvinkel til formidling af dagliglivet på gården. Gennem fortællingen bliver børnene indført i datidens børnesyn, imens de bliver præsenteret for den rolle børnene dengang havde i arbejdsdelingen.

Målgruppe: 4-6 år
Varighed: 30-45 minutter
Pris: Gratis
Booking af kuffert: Tlf. 43404036 e-mail: skoletjeneste@greve.dk
Læreplansmål: Sproglig udvikling, kulturelleudtryksformer og værdier.

 

Fortællinger om Peder og Marens barndom
Tag med vores museumsformidler på en spændende tidsrejse i udstillingen.
Peder og Maren var børn på Grevegård i starten af 1800-tallet. Ved inddragelse af hånddukker og andre sjove rekvisitter, vil børnene få fortalt en historie om Peder og Marens hverdag på gården. Fortællingen giver et indblik i hvordan børn legede, arbejdede og levede i gamle dage. Børnene vil gennem fortællingen opdage, at barndommen i dag er markant anderledes end den var for 200 år siden. Børnene vil blive inddraget aktivt i fortællingen ved hjælp af dialog, samt forskellige øvelser og opgaver, som de skal løse i fællesskab. Deres sanser vil blive skærpet undervejs i fortællingen, da børnene både får mulighed for at se, lytte og føle og dufte sig frem. Fortællingen finder sted i autentiske omgivelser i museets interiørudstilling, hvor et af rummene er indrettet som en stue fra 1800-tallet. Målet med museumsbesøget er at give børnene en sjov og tryg oplevelse af at være på museum, samt at give dem et indtryk af, hvordan børns tilværelse så ud for 200 år siden.

Målgruppe: 4-6 år
Varighed: 30-45 minutter
Pris: 200 kr.
Bestilling: Tlf 43404036, email: skoletjeneste@greve.dk
Læreplansmål: Sproglig udvikling, kulturelle udtryksformer og værdier