_KA11813.JPG

Tirsdag d. 17. - fredag d. 20. oktober 2017

4 dage i skolernes efterårsferie fra tirsdag d. 17. til fredag d. 20. oktober kl. 11.30-14.30, byder Greve Museum børn og deres familier velkommen til spændende dage om Greve som forstad til København. Tag med på rundvisning i børnehøjde og byg dit eget parcelhus af små mursten.

Velfærdsdrømme – Greve i det 20. århundrede

Den gamle landboegn omkring Greve gennemgik op gennem 1900-tallet en rivende udvikling fra landbrugsområde til sommerhus- og ferieområde, hvor Københavnerne tog på badeferie og kom med den røde bus fra København. Senere udstykkede forskellige gårde deres landbrugsjord til parcelhusgrunde, hvor man kunne bygge sit eget parcelhus – ofte i samlesæt – eller man kunne bygge en håndværksvirksomhed med bolig til. Her kunne man måske få drømmen om det gode liv med lys, luft og frihed til at gå i opfyldelse. Efterhånden som flere og flere flyttede her til egnen, opstod der en helt ny forstad med daginstitutioner, butikker, skoler, foreninger, S-togslinie, motorvej og meget mere. Siden hen blev der bygget større boligkomplekser med lejligheder, og det medførte bl.a., at sammensætningen af borgere i Greve blev mangfoldig.

Alt det og mere til kan man høre mere om tirsdag, onsdag, torsdag og fredag i skolernes efterårsferie, hvor vi begynder dagen med en børne- og familieomvisning i udstillingen Velfærdsdrømme kl. 11.30-12.15. Både børn og voksne vil sikkert kunne genkende noget fra deres liv og hverdag i forstaden Greve. Måske bor nogen endda selv i et af de områder af Greve, som vi fortæller om. Fra kl. 12.30-14.30 arbejder vi i værkstedet, hvor børn og voksne i fællesskab kan bygge deres helt eget parcelhus og få en fornemmelse af, hvordan det var at være selvbygger i 1960-erne.

Vi bygger med rigtige mursten
Rigtige mursten skal der selvfølgelig til, når man skal lege selvbygger, sådan som tilflyttere i 1960-erne var det. Det er et sjovt og tidskrævende arbejde, så hav god tid, når I kommer til museet. I værkstedet køber man en byggegrund og mursten, alle øvrige materialer vil være til fri afbenyttelse, så man selv kan kreere husene. Kun fantasien sætter grænserne for byggeriet.

Praktiske oplysninger
Der vil være materialebetaling i værkstedet, men priserne er så absolut rimelige, at alle kan være med. Til gengæld er entré til museet og arrangementet i øvrigt gratis.