27/2: Seminar på Københavns Universitet

2670 Greve
museum@greve.dk

Onsdag d. 27. februar kl. 13:15-15

Seminar om indsamling af lyd

Skal lyden på museum? Og hvem skal i så fald indsamle den? Temaet for seminaret er indsamling af lyd og det er spørgsmål som disse, der skal diskuteres.

Lyd som kilde til erindring og historie
Lyd har stort potentiale for at styrke den kulturhistoriske indsigt. Lydene omkring os farver og former diskret hverdagen, men tiltrækker sig sjældent opmærksomhed. Genhøres de ude af den vanlige kontekst, fremkaldes stærke erindringer og oplevelser knyttet til steder, begivenheder og perioder. Netop derfor kan man argumentere for, at indsamling af samtidens lyde bør være en vigtig del af museernes indsamling og samtidsdokumentation - på lige fod med genstande og fotografisk og skriftlig dokumentation. Men hvis opgave er det at indsamle samtidens lyde? Og hvis det er museernes, hvorledes kan disse så indskrive lyd i deres indsamlingsstrategier, og hvordan kan indsamlingen gennemføres i praksis?

Blandt oplægsholderene er Kamilla Hjortkjær, museumsinspektør ved Greve Museum, lektor ved Københavns Universitet Ph.d. Søren Møller Sørensen og Jacob Kreutzfeldt medlem af ledelsen i det tværvidenskabelige forskningsprojekt LARM.

Seminaret forgår på Københavns Universitet. Det er gratis at deltage.
Læs mere om arrangementet på facebook:

Skal lyden på museum?

Sidst opdateret: 03. februar 2017   |   Kommentar til sideansvarlig