Nyt L.A. Ring maleri

2670 Greve
museum@greve.dk

Se Greve Strand som L. A Ring malede den i 1911

Greve Museum har med støtte fra Kulturstyrelsen erhvervet et stort maleri af L. A. Ring, som skildrer Greve Strand på en let overskyet sommerdag.

Vigtig brik for Greve

I 1911 tilbragte L. A. Ring sommeren ved Greve Strand sammen med familien. Her malede han flere malerier inspireret af lyset og naturen ved stranden. Netop i denne periode kom de første sommerhuse og sommergæster til Greve og perioden er blevet kaldt den første tilflytningsbølge til Greve. Maleriet er således en vigtig brik i Greve Museums undersøgelse af Greves udvikling i det 20. århundrede fra åbent land til forstad.

Maleriet bliver del af ny permanent udstilling

Maleriet skal efter planen indgå i museets kommende permanente udstilling om tre tilflytningsbølger til Greve. Indtil da kan det ses i særudstillingen "Bohemer ved strandkanten". Her er maleriet udstillet sammen med mange andre malerier fra stranden. Heriblandt et mindre L. A. Ring maleri af samme motiv.

Sidst opdateret: 03. februar 2017   |   Kommentar til sideansvarlig