Glæd jer til 2017

Ny udstilling om Børne TV's historie

Nøøj, det’ for børn!

Alle tiders bedste børnefjernsyn på Greve Museum

Nu kommer BørneTV-historie til Sjælland efter stor succes i Den gamle by i Århus, hvor de mange besøgende genoplevede deres barndoms TV og fik indblik i den nye generations Børne-TV. Greve Museum åbner udstillingen i skolernes vinterferie i uge 7. Udstillingen er helt up-to-date og viser figurer fra de udsendelser, børnene lige nu glædes over i Ramasjang.

Publikum vil møde en fantastisk kavalkade af filmklip, de originale dukker, rekvisitter, kostumer og skitser fra mere end 60 års TV-historie. I udstillingen vil der være noget for alle generationer, så det er oplagt at tage hele familien med og få et gensyn med alle de mange kendte og elskede børne-TV-programmer. De besøgende kan selv sætte musik og TV-klip i gang i Bullerfnis-tv'et, de kan se og høre Lillebror spille klaver, de kan tage et kig ind i Bamses hus, og så kan de være med til at producere rullinger til det helt nye Mini MGP. Udstillingen er lavet sådan, at børn må lege, røre og selv gå på opdagelse, mens de voksne kan dykke ned i både deres egen og deres børn eller børnebørns bedsteTV-minder.

Fra Sonja fra Saxogade til Sprinter Galore

I udstillingen kan du få et nostalgisk gensyn med din barndoms yndlingskarakterer eller oplev dem for første gang og gå i dybden med 60 års udvikling i børnenes TV-historie. Følg udviklingen fra Jørgen Clevin, Sonja fra Saxogade, Kaj og Andrea og Anna og Lotte frem til nutidens Ramasjang. Lige nu er DR i gang med at producere helt nye elementer af udstillingen til Greve Museum, hvor de nyeste figurer fra Ramasjang vil indgå. Her vil de populære rullinger fra Mini MGP og DRs nye superhelt Sprinter Galore blive udstillet for første gang. Der er stadig elementer og historier, som endnu ikke er helt på plads, og som DR og museet derfor ikke kan løfte sløret for, men vi kan love, at der bliver en masse at glæde sig til.

Det er første gang, at et museum på Sjælland lægger rum til Børne-TVs historie. Udstillingen er tilrettelagt og produceret af DR. Greve Museums leder Henriette Buus glæder sig meget over, at vi har fået denne udstilling til Greve: ”Udstillingen passer lige ind i museets kernefortælling om, hvordan Greve blev totalt forandret, da københavnere invaderede egnen og byggede parcelhuse, hvor TV-apparatet blev det nye husalter og BørneTV et indholdsrigt pusterum for både forældre og børn”.

Ligeledes er DR også glade for samarbejdet med Greve Museum: ”Vi er rigtig glade over at blive inviteret indenfor i de smukke rammer på Greve Museum, og vi glæder os til at vise udstillingen frem for nysgerrige børn og voksne på Sjælland. Børne TV udvikler sig hele tiden, og vi forsøger altid at udvikle og tilføre udstillingen noget nyt. Derfor er vi ekstra spændte på at se, hvordan publikum tager imod de helt nye stjerner fra Mini MGP og superhelten Sprinter Galore”, fortæller Senior Projektleder Kasper Zederkof fra DR Salg.

Praktiske oplysninger:
Udstillingen vises fra den 14. februar til og med den 30. august 2017 i museets åbningstid: tir - fre kl. 11-15, lørdag fra kl. 11-16 og søndag fra kl. 11-17 og den 2. onsdag i hver måned fra kl. 11-20.

Pris: 50 kr. for voksn. Børn u. 18 år: Gratis
Rullingeværksted: 25 kr.