Nyerhvertet L.A. Ring maleri

Bækgårdsvej 9
2670 Greve
museum@greve.dk

Lyngbakker ved Greve Strand malet af L. A Ring i starten af 1900-tallet.

Greve Museum har med støtte fra Kulturstyrelsen og Greve Museums Venner erhvervet et stort maleri af L. A. Ring, hvor kunstneren har skildret lyngbakker ved Greve Strand. Maleriet kan nu ses i museets café, hvor det foreløbig er hængt op.

Fortællingen om stranden og sommergæsterne.

I 1911 tilbragte L. A. Ring sommeren ved Greve Strand sammen med familien. Her malede han flere malerier inspireret af lyset og naturen ved stranden. Netop i denne periode kom de første sommerhuse og sommergæster til Greve, og perioden er kaldt den første tilflytningsbølge til Greve. Vi ved ikke med 100 % sikkerhed, at maleriet er lavet den sommer, da det ikke er dateret, men det er under alle omstændigheder en vigtig brik i Greve Museums undersøgelse af Greves udvikling i det 20. århundrede fra åbent land til forstad.

Fiskerhuse?

Maleriet af Greve Strand skal efter planen skal indgå i museets kommende permanente udstilling om tre tilflytningsbølger til Greve. Men indtil da kan det allerede nu ses i caféen, hvor det foreløbig er hængt op, så museets gæster kan komme og se det store, smukke maleri. Malerens tekst til sit værk er som følger: ”Lyngbakker Greve Strand. Bakkerne til venstre og Mark med modent Korn til højre. I Midten et højt hvidt Hus med rødt Tag. Optrækkende mørke Skyer fra Baggrunden.”

Maleriet har igennem mange år været i privat eje og har ikke været vist offentligt. På Greve Museum er vi ved at undersøge, hvilke huse, L.A.Ring har skildret på maleriet. Det er antagelig fiskerhuse, og hvis nogle af museets gæster ved noget om husene, hører vi på museet gerne om det.

Sidst opdateret: 03. februar 2017   |   Kommentar til sideansvarlig