Indsamling

Kontakt

Greve Museum
Bækgårdsvej 9
2670 Greve
43 40 40 36
museum@greve.dk

Brandgode historier søges

I foråret 2015 åbner Greve Museum en ny særudstilling om temaet ”brand”, men for at udstillingen kan blive en realitet, har museet brug for hjælp udefra. Vi har brug for at få historier, genstande, fotos og arkivalier, som på forskellig vis knytter sig til emnet – måske du kan hjælpe?

Udstillingens titel bliver Greve i brand og skal først og fremmest handle om brand i Greve og omegn. Med udgangspunkt i den gamle brandsprøjte fra Tune, som bliver taget frem fra magasinet for at blive udstillet, har udstillingen fokus på, hvordan man i landsbyerne reagerede i tilfælde af brand, hvilke foranstaltninger, der blev taget, samt de omkostninger, der fulgte efter en brand.

I 1800-tallet og helt op i 1940’erne var det landsbyens arbejdsdygtige mænd, der sprang til, hvis der opstod brand i en bygning. Den uddannede brandmand er et nyere fænomen, og i dag består brandkorpset af professionelle brandfolk, selvom frivillige brandfolk stadig er en afgørende del af slukningsarbejdet, når ulykken sker. Brand er på den ene side noget skræmmende, der fortærer hjem og værdigenstande samt i de ulykkeligste tilfælde også liv. På den anden side har ild og brand en dragende effekt på mennesker, hvorfor der ofte er tilskuere til brande.

På Greve Museum søger vi efter bidrag til den kommende udstilling, og det kan være alt fra gode historier til genstande og fotografier, som vi enten må få eller låne. Så ligger du inde med for eksempel ejendele, der blev reddet ud af flammerne, udstyr til slukning af brand, legetøjsbrandbiler, en brandforsikringspolice, en opgørelse over skader efter en brand, en beretning om dengang nabogården brændte ned, da lejlighedsblokken blev evakueret, da værtshuset stod i flammer, eller da nogle bøller havde sat ild til affaldscontaineren, så hører vi meget gerne fra dig. Det er både de gamle og de helt nye fortællinger, der har interesse, og det samme gælder genstande, der har en god historie bag sig.

Praktiske oplysninger
Henvendelser kan ske til museumsinspektør Kamilla Hjortkjær på kmi@greve.dk / tlf. 43 40 40 36, eller til Majbrit Munk Olsen på mol@greve.dk.

Sidst opdateret: 03. februar 2017   |   Kommentar til sideansvarlig