Bidrag med mad til madbazar

Greve Museum
Bækgårdsvej 9
2670 Greve
museum@greve.dk

Vi har brug for din hjælp til at gøre madbazaren til en realitet

Barselspottesuppe fra Midtsjælland, røgede sild fra Bornholm, baklava fra Balkan, tortillas fra Mexico eller et par tyrkiske damelår – alt dette og meget mere håber vi på, at vi søndag d. 6. december kl. 13 kan komme til at smage på Greve Museum. For denne dag skal det handle om mad fra både det danske køkken og meget gerne også fra resten af verden. Men for, at dette kan lykkes har museet brug for, at DU melder dig til at medbringe en ret mad til den store buffet

Tilflyttere og deres madtraditioner
Greve Kommunes indbyggere har traditioner med sig fra mange steder i Danmark og verden – herunder madtraditioner. Når man flytter til en ny egn, forsøger man måske at bibeholde nogle af de madskikke, man havde i sit ”gamle” område. Og langsomt – uden at man helt opdager det - overtager man formentlig også nogle af de traditioner, den ”nye” egn har på madsiden. Det er en spændende udveksling, som vi på Greve Museum gerne vil lære mere om.

Hvordan smager det sted, du kommer fra?
Hvem flyttede egentlig til Greve? Vi hører, at det er københavnere, der flyttede ud – og alligevel høres såvel bornholmsk, vestjysk som lolik dialekt ofte på egnen, ligesom man også hører dansk talt med udenlandsk accent. Når vi på museet gerne vil vide noget om den kulturelle bagage, greveborgerne har med sig fra forskellige egne i Danmark og fra andre lande, er en af måderne således at se på vores madtraditioner. Og hvorfor ikke vise det helt konkret?

Museet har brug for dig!
For at den store madbazar skal blive så spændende, lækker og smagfuld som muligt, har Greve Museum brug for din hjælp. Meld dig til at deltage med en ret mad til madbazaren. Der er ingen specifikke krav om, hvad du skal tage med, men vi håber, at vi denne dag kan få lov at smage spændende og varierende retter fra hele Danmark og måske endda fra hele verden.

Ring eller skriv til museumsinspektør Kamilla Hjortkjær for at mere eller for at melde dig til med en ret mad. kmi@greve.dk eller tlf. 43 40 40 36

Deadline for tilmelding af en ret mad er: mandag d. 22. november

På dagen kan publikum smage på jeres mad – på eget ansvar! Medbringer du en ret mad kan du og 3 gæster deltage gratis i arrangementet. Prisen for øvrige deltagere vil være 40 kr. for voksne og 25 kr. for børn fra 6-12 år.

Sidst opdateret: 03. februar 2017   |   Kommentar til sideansvarlig