26/4: Forskningens Døgn - Foredrag om sundhedsplejen

Kontakt

Greve Museum
Bækgårdsvej 9
2670 Greve
43 40 40 36
museum@greve.dk

Onsdag d. 26. april kl. 14

Sundhedsplejersken kommer!

Hvis du har børn, så kender du nok denne følelse:
Sundhedsplejersken kommer om lidt, og du tager dig selv i at styrte rundt i huset eller lejligheden for at rydde det værste skidt af vejen, klare opvasken, give baby rent tøj på samtidig med, at du lige tjekker om du selv ser nogenlunde præsentabel ud. Men hvad er historien bag sundhedsplejen, og hvorfor indførte man en sådan ordning for nu 80 år siden?

Hør forskeren fortælle

Onsdag d. 26. april kl. 14 deltager Greve Museum i den landsdækkende videnskabsfestival ”Forskningens Døgn”, hvor forskere og befolkning mødes over hele Danmark. Denne eftermiddag gæster forsker Miriam Wüst Greve Museum, hvor hun vil fortælle om sin forskning i den danske sundhedsplejerske-ordning, som blev indført i for første gang i 1937.

Sundhedsplejen er ikke en selvfølge
I dag tager vi det måske som en selvfølge, at sundhedsplejersken kommer på besøg, kort efter, at de nybagte forældre er vendt hjem fra hospitalet. Men sådan har det ikke altid været. I eftermiddagens foredrag vil Miriam Wüst fortælle om effekten af, at man i Danmark indførte en sundhedsplejeordning over hele landet i løbet af 1930’erne og 1940’erne. Kan det måles på børnedødeligheden? Har vi fået bedre og mere velfungerende familier ud af det? Og kan man mon spore positive effekter af denne ordning senere i livet for de børn, som fik besøg af sundhedsplejen dengang den var helt ny?

Praktiske oplysninger
Foredraget er gratis og foregår onsdag d. 26. april kl. 14-15 på Greve Museum, Bækgårdsvej 9, 2670 Greve. Tlf. 43 40 40 36.


 

Sidst opdateret: 28. april 2017   |   Kommentar til sideansvarlig